Over ons

Ik ben Annita en samen met mijn man John proberen wij het leven van onze Maine Coons en Siberen zo prettig mogelijk te maken. Wij wonen in Alkmaar (NH) waar onze katten de beschikking hebben over het gehele huis en de afgezette tuin. Onze kinderen, Angelique en Chris zijn beide uitgevlogen en hebben nu hun eigen gezin. Wel zijn ze regelmatig bij ons thuis te vinden met hun kinderen. Dit is altijd leuk voor de socialisatie van de kittens.

De liefde voor het ras Maine Coon is bij ons al in 1993 begonnen met onze eerste Maine Coon “Zorro of Cherokee” een prachtige maine coon kater in de kleur black zilver tabby blotched. Door omstandigheden is de volgende maine coon, een prachtige black tortie tabby blotched poesje (Mistery of Whitfreynick, zie kastraten), pas in 2005 bij ons komen wonen. Vanaf 2006, na heel veel informatie te hebben ingewonnen, ben ik begonnen met de cattery en het fokken van Maine Coons. In 2013 hebben we de Siberische kat, variant Neva Masquerade toegevoegd aan de cattery in de vorm van een blue tortie point poesje (Sibrussia’s Ma Chic Jolie, zie kastraten). Op dit moment lopen er wel wat meer katten, zoals jullie kunnen gaan bekijken op deze website. Natuurlijk probeer ik door het volgen van diverse workshops, cursussen en informatiedagen op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen, binnen het ras Maine Coon en Sibersche kat, maar ook van katten in het algemeen.

Soms ben ik met een of meerdere katten aanwezig op kattenshows, bekijk mijn Facebook pagina om te zien wanneer ik waar ben met welke kat. Foto’s, showuitslagen, testuitslagen, stambomen en verder informatie over onze katten kunt u vinden op de eigen pagina van elke kat.

Er zijn af en toe kittens beschikbaar uit ouders die getest zijn op: Fiv/FelV, PL, HD, SMA-dna, Pkdef-dna, PKD (echo) en HCM (echo en dna). Alle testresultaten van onze katten zijn ter inzage beschikbaar en zoveel mogelijk ook van voorouders. Kittens groeien bij ons op in de huiskamer samen met andere katten, onze hond(en) en kinderen. Kittens mogen verhuizen vanaf de leeftijd van 13 weken en nemen dan mee: een stamboom, europees inentingsboekje met daarin 2 entingen, zijn volledig ontwormd, gechipt, gecastreeerd en een kittenpakket met eten voor de eerste dagen en favoriet speelgoed.

Onze katten en hond(en) krijgen rauw vlees (KVV) gevoerd (Carnibest, Barfmenu, Cats Nature, etc.) en daarnaast brokken met een hoger vlees percentage. Meer informatie over rauw vlees en goede brokken kunt u bij ons inwinnen. Onze kittens krijgen ook rauw vlees, brokjes en natvoer, zodat ze aan alles gewend zijn. Onze katten lopen niet vrij buiten maar hebben een afgesloten tuin tot hun beschikking.

Als u vragen heeft kunt u altijd telefonisch of via de mail contact met ons opnemen. Ik spreek ook Duits en Engels.

Veel plezier met het bekijken van mijn website.

Annita Kuhn